Workshops/ Training

Intuïtief schilderen

Intuïtief schilderen is een manier om dichterbij je gevoel te komen.
Wat je op het doek zichtbaar maakt is altijd de waarheid. Dit kan confronterend maar ook bevrijdend zijn. Ik kan je helpen om dat wat verborgen ligt, zichtbaar te maken tijdens een dag intuïtief schilderen.

Dit is 1 op 1 mogelijk maar ook in een kleine groep, bijvoorbeeld met familieleden.
Informeer naar de mogelijkheden, ik kijk er naar uit.

Trainingen voor bedrijven of kleine groepen

De training “Kun jij tegen je verlies” is klaar. Deze training geeft inzicht in de verschillende aspecten van winnen en verliezen. Is er een mogelijkheid om iets te winnen na verlies? Wat valt er te leren over het verlies van anderen, wat maakt jou een goede supporter, winnen doe je samen maar verliezen ook.

Winnen of verliezen.

Iedereen houdt ervan om te winnen, Dat geeft ons een goed gevoel, we zijn trots op onszelf en anderen zijn trots op ons. Dan voelen we ons sterk en gelukkig. Dat delen we graag met elkaar, bijvoorbeeld op social media. Kijk hoe succesvol en gelukkig ik ben? Deel jij het ook als je verliest? In onze huidige “We zijn altijd gelukkig” maatschappij, een beeld wat door social media in stand wordt gehouden, is er geen ruimte voor verliezers. Geluk lijkt maakbaar en het enige wat telt. Is er wel ruimte voor verlies, is er ruimte voor jouw verlies? 
Wat betekent het als we wel verliezen? Waar kunnen we terecht met onze gevoelens van teleurstelling, schaamte, pijn en verdriet. En dan gaat het over alle vormen van betekenisvol verlies.

Kun jij tegen je verlies?

Hoe voelt het als je een dierbare verliest? Hoe ga je om met het verlies van je gezondheid? Wat als je jouw toekomstperspectief verliest door ziekte of bijvoorbeeld een scheiding, of verlies van je baan? Er zijn vele vormen van verlies en ze hebben 1 ding met elkaar gemeen, het verandert je leven, het verandert wie je zal zijn vanaf dat moment. Dit transformerende proces noem je rouw.

In deze training proberen we met elkaar antwoorden te vinden op deze vragen over betekenisvol verlies. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander. 
Deze training vergroot de draagkracht voor als de draaglast ineens groter wordt en zal bijdragen aan jouw mogelijkheid nabij te zijn bij de ander, niet alleen in tijden van winst en geluk maar juist ook in tijden na verlies.

Deze training is al succesvol gegeven aan studenten van Fontys, en is ook inzetbaar bij bedrijven. Het zal bijdragen aan een betere werksfeer en het ziekteverzuim na een verlieservaring beperken omdat men zich gehoord, gezien en meer begrepen voelt.